Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید محمدجعفر رضوی» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تلا‌ش‌های اسرائیل برای بهره‌برداری از تنش‌های فعلی و اسکان یهودیان اوکراین در سرزمین‌های اشغالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید به این موضوع اشاره کنم که اسرائیل به کشورهای مشترک المنافع که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق شکل گرفتند، یک نگاه کاملاً ویژه دارد و بخشی از این نگاه به تامین جمعیت یهودی و تجمیع آنها در سرزمین‌های اشغالی برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا در داخل تل‌آویو ما با دو رویکرد و نگاه شرقی و غربی، به این جمعیت روبه‌رو هستیم. طیفی که نگاهشان به شرق است، اساساً معتقدند که مبدأ دیدگاه آنها روسیه و اوکراین خواهد بود. در مقابل، غرب‌گراهایی که در اسرائیل حضور دارند نگاهشان به جمعیت حاضر و یا برآمده از آن سوی اقیانوس‌ها و بالاخص آمریکا و کشورهای اروپایی است. حال یک دوگانگی سیاسی در مورد نگاه به این جماعت در تل‌آویو وجود دارد که اوکراین و جمعیت یهودی حاضر در آنهم در این فرایند معنا می‌شوند.

وی ادامه داد: در وضعیت فعلی، شرق‌گراهای اسرائیل نگاهشان به جمعیت یهودی اوکراین است که حالا به یکی از موضوعات مهم کابینه نفتالی بنت تبدیل شده است. در این میان ورود رژیم صهیونیستی به پرونده اوکراین و سفر اخیر نخست وزیر آن به مسکو به نوعی یک بازی جدید برای ارتقاء پرستیژ تل‌آویو به حساب می‌آید. اسرائیل و تیم فعلی آن سعی می‌کنند تا خود را به عنوان یک میانجی بین روسیه و اوکراین معرفی کنند اما باید توجه داشت که تنها هدف تل‌آویو از این اقدام، ارتقاء جایگاه منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود است. همه این موضوع را باور دارند که اسرائیل نمی‌تواند تنش فعلی اوکراین و روسیه را خاموش کند و اوضاع را به حالت اول بازگرداند و اساساً ابعاد و جایگاه این بحران به حدی نیست که صهیونیست‌ها بتوانند آن را حل و فصل کنند.

این تحلیلگر مسائل اسرائیل تصریح کرد: بر این اساس تل‌آویو یک لقمه بزرگتر از دهانش را برداشته است که نتیجه آن صرفاً مانور سیاسی، تبلیغاتی و ارتقاء جایگاهش در نظم نوین جهانی خواهد بود. به موازات این وضعیت، آمریکایی‌ها از اقدامات اسرائیل در پرونده اوکراین استقبال کردند و آنها هم این روند را ادامه خواهند داد اما واقعیت این است که یک تداخل منافع در این پرونده دیده می‌شود. اسرائیل به صورت مستقیم و محکم، اقدامات روسیه علیه اوکراین را محکوم نکرد و همین موضوع باعث ایجاد اختلاف‌های جدی میان تل‌آویو و واشنگتن در آینده نزدیک خواهد شد. اگر از این مسائل بگذریم، داده‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد اسرائیل به دنبال انتقال یهودیان اوکراین به سرزمین‌های اشغالی است. فارغ از ریشه‌های تاریخی و فرهنگی یهودیان در اوکراین، باید به این موضوع توجه کنیم که این کشور چیزی در حدود ۱۰۰ هزار یهودی را درون خود جای داده است. اخبار و داده‌ها نشان می‌دهد که کابینه بنت در تل‌آویو به دنبال آن است تا بتواند یهودیان اوکراینی را به سرزمین اشغالی بیاورد و در آنجا اسکان بدهد.

رضوی افزود: حتی در این رابطه سازمان صهیونیست جهانی اعلام کرده که طرحی را در دست دارند تا برای اسکان دادن یهودیان اوکراین آپارتمان‌های ۴۴ تا ۹۰ متری را در قالب شهرک‌های جدید بنا کنند و آنها را اسکان دهند. همین طرح و پیشنهاد نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی برآورد مشخصی نسبت به وضعیت اوکراین و درگیری آن با روسیه داشته و از قبل برخی از مقدمات را آماده کرده بودند. توجه داشته باشید که طرح جابه‌جایی یهودیان از اوکراین به سرزمین‌های اشغالی مشکل و سخت است و بر اساس آمار موجود، چیزی در حدود سه هزار نفر می‌توانند وارد سرزمین‌های اشغالی شوند که از این سه هزار نفر هم صرفاً هزار نفر خواهان خارج شدن از خاک اوکراین هستند. اسرائیل به دنبال آن است تا اگر نتوانست یهودیان اوکراین را به سرزمین‌های اشغالی انتقال دهد، حداقل به آنها یک پاسپورت جدید بدهد و آنها را اصطلاحاً «دو پاسپورته» کند که از این طریق بتوانند بین اوکراین و سرزمین‌های اشغالی در تردد باشند.

موضوع دیگر این است که بسیاری از یهودیان اوکراین در اروپا متولد شده‌اند و در همانجا و با همان فرهنگ و سنت رشد کردند و حالا نمی‌خواهند وارد سرزمینی شوند که هر چندوقت یکبار به دلیل ماجراجویی‌های تل‌آویو، موشک‌های حماس و مقاومت فلسطین در خاک آن فرود می‌آید. فارغ از این مسائل، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جلسه اول کمیته ویژه پیگیری وضعیت یهودیان اوکراین دو مسئله را برای انتقال آنها از کی‌یف و سراسر اوکراین به سرزمین‌های اشغالی مطرح کرده است؛ نخست اینکه آنها قصد دارند به جهان بگویند که در تنگنا به کمک یهودیان اوکراین رفته‌اند و مسأله دوم این است که اعلام کردند باید به نحوی از یهودیان وارد شده به اسرائیل استقبال شود که آنها هم به سایر هموطنان خود پیشنهاد مهاجرت به تل‌آویو را بدهند. بر همین اساس اسرائیل در وهله اول از پرونده اوکراین برای ارتقاء جایگاهش در منطقه و فرامنطقه استفاده می‌کند و در مرتبه دوم سعی می‌کند با انتقال یهودیان اوکراین، یک آرایش قومی جدید را شکل دهد و توازن جمعیت را به نفع خود در آنجا تغییر دهد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حماس رژیم صهیونیستی روسیه سرزمین های اشغالی فلسطین مسکو ولادیمیر پوتین اوکراین اسرائیل کییف جو بایدن نفتالی بنت ولودیمیر زلنسکی اوکراین به سرزمین های اشغالی تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۲۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین حمله مقاومت اسلامی عراق به پایگاه رژیم صهیونیستی

به گزارش رسانه جنگ مقاومت اسلامی عراق، در بیانیه این گروه آمده که پایگاه «اسپیِر» را با استفاده از پهپاد هدف قرار داده است. این گروه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: در راستای تداوم مقابله با اشغالگری رژیم صهیونیستی، کمک به ساکنان غزه و در پاسخ به کشتار صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی، مجاهدان ما با پهپاد پایگاه هوایی نظامی رژیم اشغالگر اسرائیلی را در ایلات هدف قرار دادند.

این چهارمین حمله به سرزمین‌های اشغالی در کمتر از ۱۲ ساعت گذشته است.

ساعاتی پیش به ترتیب، پایگاه «یاردن» در جولان اشغالی، پایگاه اسرائیلی "یوهنتن" در شمال فلسطین اشغالی و پایگاه هوایی اسرائیل را در بندر ایلات (ام الرشراش) واقع در جنوب فلسطین اشغالی توسط این گروه مقاومت هدف قرار گرفت.

براساس اینفوگرافی که به تازگی رسانه جنگ نیرو‌های مقاومت منتشر کرده‌اند، مقاومت اسلامی عراق در ۲۰۰ روزه گذشته که از طوفان الاقصی می‌گذرد، به ترتیب ۲۴۳ عملیات حمله به ۹۰ هدف در خاک عراق، ۶۵ حمله به اهداف در اراضی اشغالی و ۸۸ حمله به هدف در سوریه انجام داده است.

گروه مقاومت اسلامی عراق در عملیات‌های گذشته به سرزمین‌های اشغالی، هشدار داده بود که در صورت ادامه حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، عملیات خود علیه مواضع این رژیم را تشدید خواهد کرد. این گروه پس از انجام عملیات‌های خود در سرزمین‌های اشغالی، همواره بر حمایتش از مردم غزه و تشدید حملات علیه اشغالگران در ماه مبارک رمضان تأکید کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • چهارمین حمله مقاومت اسلامی عراق به پایگاه رژیم صهیونیستی
  • مدودف: پاریس، واشنگتن و لندن هدف قرار خواهند گرفت
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • مأموریت سخت ژاوی به دکو: ژاوی سیمونز را به بارسلونا برگردان!
  • یک کشته بر اثر حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید
  • کشته شدن مردی که با خودرو به موانع امنیتی کاخ سفید برخورد کرد
  • کسی که بخاطر ترس از مجازات حجاب را رعایت می‌کند، با کنار رفتن این موانع، کشف حجاب می‌کند
  • روزنامه اصولگرا: کسی که بخاطر ترس از مجازات و پلیس حجاب را رعایت می کند، با کنار رفتن این موانع ،کشف حجاب می کند
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی
  • حمله پهپادی مقاومت بحرین به سرزمین‌های اشغالی