Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس،‌ "لودمیلا دنیسووا"‌ سفیر حقوق بشر اوکراین گفت، سرویس امنیت فدرال روسیه پنج تن از فعالان اقلیت کریمه از جمله "نریمان جلال"، معاون رئیس مجلس نمایندگان تاتارهای کریمه را در یورش به خانه آنها دستگیر کردند.

در واکنش، بیش از ۵۰ تاتار کریمه در مقابل شعبه سرویس امنیت فدرال روسیه در شهر سیمفروپل کریمه تجمع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دنیسووا در صفحه فیسبوک خود نوشت: در نتیجه این تجمع، این افراد دستگیر شده‌اند. آنها را با زور و ضرب و شتم وارد اتوبوس کردند و به پاسگاه‌های مختلف پلیس در سراسر کریمه بردند و بدون حضور وکیل، از آنها بازجویی می‌کنند.

وی با بیان اینکه دو خبرنگار هم در بین بازداشتی‌ها هستند، از جامعه بین‌الملل خواست تا از تمامی اهرم‌های فشار خود به منظور پایان دادن به سرکوب علیه جمعیت بومی کریمه استفاده کند.

مقام‌های روسیه و کریمه هنوز درباره این رویداد اظهارنظری نکرده‌اند.

دولت مسکو در ۲۰۱۴ کریمه را به روسیه الحاق کرد، اقدامی که از سوی بسیاری از کشورهای جهان محکوم شد. روس‌های کریمه که اکثریت ۲.۳ میلیون نفری جمعیت کریمه را تشکیل می‌دهند، از این اقدام دولت مسکو حمایت کردند اما تاتارهای کریمه که ۱۵ درصد از جمعیت این منطقه را تشکیل می‌دهند، مخالف آن هستند.

تخمین زده می‌شود که ۳۰ هزار تاتار از ۲۰۱۴ از کریمه گریخته‌اند.

برخی که در این شبه جزیره مانده‌اند، از سوی مقام‌های روسی سرکوب شده‌اند. بر اساس گزارش عفو بین‌الملل، حدود ۸۰ تاتار کریمه هم با اتهامات گوناگون روبر شده و ۱۵ فعال هم مفقود هستند.

اخیرا نیز، اوکراین میزبان "پلتفورم کریمه" نشستی بین‌المللی با هدف ایجاد فشار بر روسیه بابت این الحاق، بود. سرنوشت تاتارهای کریمه یکی از مسائل کلیدی در این نشست بود.

وزارت خارجه اوکراین گفته که این دستگیری‌های جدید به دلیل مجازات افرادی است که در نشست مذکور شرکت داشتند و بیانگر دور جدیدی از سرکوب‌ها از سوی روسیه با هدف ارعاب و تهدید نمایندگان تاتارهای کریمه و بیرون کردن آنها از این شبه‌جزیره است.

در همین راستا، ولودومیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در توئیت روز شنبه خود خواستار آزادی تاتارهای بازداشتی کریمه شد و نوشت: اشغالگران کریمه یکبار دیگر تاتارهای این شبه جزیره را تحت پیگرد قرار داده‌اند. یورش‌های منظم و بازداشت‌ها در خانه‌های این افراد صورت می‌گیرد. تمام آنهایی که بازداشت شده‌اند، باید آزاد شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک سید حسن فیروزآبادی انسیه خزعلی اوکراین کریمه محرم اربعین 1400 وزرای دولت سیزدهم پارالمپیک سید حسن فیروزآبادی انسیه خزعلی تاتارهای کریمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۷۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه تاکید کرد که واشنگتن قصدی برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین ندارد.

به گزارش "تاس" وی در توضیح اظهارات حکیم جفریس، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا که گفته بود در صورت شکست خوردن کی یف، واشنگتن احتمالا مجبور به استقرار نیرو در اوکراین خواهد شد گفت: من در مورد اظهارات اعضای کنگره اظهار نظر نمی کنم. رئیس جمهور آمریکا به صراحت اعلام کرده است که نیروهای آمریکایی را برای جنگ در اوکراین اعزام نخواهد کرد.

جفریس در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت: ما نمی توانیم اجازه دهیم اوکراین سقوط کند، زیرا اگر سقوط کند، احتمال زیادی وجود دارد که آمریکا مجبور شود با اعزام نیرو وارد جنگ شود.

قهرمان وزنه‌برداری اوکراین در جنگ کشته شد

فدراسیون وزنه‌برداری اوکراین اعلام کرد، اولکساندر پیلیشنکو وزنه‌بردار این کشور که دو بار قهرمان اروپا شده است، در جنگ با روسیه کشته شد.

 فدراسیون وزنه‌برداری اوکراین دوشنبه در بیانیه‌ای گفت: با اندوهی بزرگ اعلام می‌کنیم که قلب اولکساندر پیلیشنکو ورزشکار بزرگ اوکراینی از تپیدن ایستاده است.

ویکتور اسلوبودیانیوک مربی تیم ملی وزنه‌برداری اوکراین در پیامی در فیسبوک نوشت که پیلیشنکو در راه «دفاع از اوکراین و همچون یک قهرمان کشته شد.»

بنا بر اعلام کمیته المپیک اوکراین، پیلیشنکو در فوریه ۲۰۲۲ یعنی از همان آغاز حمله روسیه، به ارتش اوکراین پیوست.

پیلیشنکو ۳۰ ساله پیش از این در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در مسابقات اروپایی مدال طلا گرفته بود. وی در المپیک ۲۰۱۶ ریو نیز در وزن ۸۵ کیلوگرم مقام چهارم را کسب کرد.

ماکرون: فرانسه خواهان «تغییر رژیم» در روسیه نیست

رئیس‌جمهور فرانسه تاکید کرد که ایالات متحده و متحدانش به دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستند.

 امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین گفت پاریس همچنان به ارائه کمک به کی‌یف در مناقشه ادامه‌دار خود با مسکو تا زمانی که «ضروری» باشد، ادامه خواهد داد. او همچنین گفت ایالات متحده و متحدانش از جمله فرانسه به دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستند.

ماکرون در جریان سفر رهبر چین به پاریس از شی در کاخ الیزه استقبال کرد و رئیس‌جمهور چین در آنجا با رئیس‌جمهور فرانسه و اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا دیدار کرد. شی و ماکرون در مورد طیف وسیعی از موضوعات از جمله جنگ اوکراین و همچنین روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه گفت‌وگو کردند.

در این گفت‌وگوها، رئیس‌جمهور فرانسه از رهبر چین خواست مطمئن شود که کشورش هیچ کمکی به مسکو ارائه نمی‌کند که بتوان از آن در درگیری با کی‌یف استفاده کرد. ماکرون گفت از تعهدات پکن برای «خودداری از فروش هرگونه تسلیحات» یا ارائه «هرگونه کمک» به روسیه در این وضعیت استقبال می‌کند.

فون در لاین همچنین گفت «تلاش بیشتری برای محدود کردن تحویل کالاهای دو منظوره به روسیه که راه خود را به میدان نبرد پیدا می‌کنند، نیاز است» و در عین حال اذعان کرد که «این روی روابط اتحادیه اروپا و چین تأثیری نمی‌گذارد.»

ماکرون ادامه داد: «توضیح تأثیر این درگیری بر امنیت اروپا و عزم ما برای حمایت از اوکراین تا زمانی که لازم است، مهم است.» او در عین حال اظهار داشت که غرب «هدف مشترکی برای تغییر رژیم در مسکو ندارد.»

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از پکن خواست تا از تمام نفوذ خود بر روسیه استفاده کند تا درگیری‌های جاری را متوقف کند. ماکرون گفت که مایل به «حفظ گفت‌وگوی نزدیک» است و از تصمیم شی برای سفر به فرانسه برای «هماهنگی» مواضع دو کشور قبل از سفر برنامه‌ریزی شده ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به چین در اواخر ماه مه استقبال کرد.

او گفت که دیدار با رهبر چین «به ما اجازه می‌دهد تا یک دستور کار مشترک را دنبال کنیم و مشخص کنیم که آیا اراده‌ای برای صلح پایدار وجود دارد یا خیر.» شی جین‌پینگ هم به نوبه خود از غرب به دلیل تخریب وجهه کشورش در جریان این جنگ انتقاد کرد و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: «چین بحران اوکراین را ایجاد نکرد و یکی از طرفین این جنگ نیست.»

او گفت: «ما استفاده از بحران اوکراین برای مقصر دانستن دیگران، بدنام کردن کشورهای ثالث و آغاز جنگ سرد جدید را رد می‌کنیم. همانطور که تاریخ بارها نشان داده است، مناقشات تنها با مذاکره حل می‌شوند. پکن همیشه نقش مثبتی برای ایجاد صلح ایفا کرده است.»

 

دیگر خبرها

  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟
  • چین: از نشستهای صلح اوکراین با مشارکت همه طرف‌ها حمایت می‌کنیم
  • یک سرباز آمریکایی در روسیه به اتهام دزدی بازداشت شد
  • وزیر اسبق زلنسکی در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • بلاروس آماده میزبانی مذاکرات صلح اوکراین است
  • پیش‌بینی «نیوزویک» از جنگ اوکراین: ۲۰۲۴ برای کی‌یف سخت خواهد بود
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد